القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل الرز المحمر المصرى ( حبه وحبه )



الرز المحمر المصرى 



كثير من الاخوات العرب فى جميع انحاء الدول العربيه يسعو لمعرفة طريقه الاكلات المصريه على سبيل التغير او التذوق اليوم جئت لكم بالاكله الرئيسية لشعب المصرى و هو الرز المحمر ( حبه وحبه ) كما يقال الطريقه بسيطه جدأ والمكونات قليله و الوقت قصير ولكن يعتمد هذا على متابعة الرز و هو على النار حتى لا يعجن او يحرق وضعى المنسوب الصحيح للمياه حتى لا يعجن منكى وانتى تقومى بعمل الرز المحمر تابعى المكونات و طريقة التحضير و بالف هنا وشفى





المكوّنات

    كيلو رز مصري
    معلقتين سمنه
    معلقتين زيت ذرة
    ملح
    3 هيل صحيح
    2 فص مستكه
    ماء مغليه

الخطوات

1 - في حله على النار هانحط الزيت والسمنه يسخنو ونزل فيهم ال مستكه والهيل ونقلبهم لحد ما تتطلع ريحه ال مستكه هاناخد كوبيه رز وننزل بيها على الزيت السخن


2- نقلب الرز لحد ما لونو يتحمر ويبقى ذهبي



3 - ننزل بباقي الرز الأبيض ونحط الملح ونقلبو كويس وبعد كدا نحط كميه الماء المناسبه للرز.. هاتعرفي كميه الماء مزبوطه ازاي هاتحطي المعلقه الخشب في نص الحله ولو وقفت لوحدها من غير ما تميل اعرفي انو كدا الماء مزبوطه
صورة الخطوة 3 من وصفة الرز المحمر او رز حبه وحبه

4 - هاتغطي الحله وتسبي الرز يغلى و يتشرب الماء ونحطو على الشياطه ونخفف عليه لحد ما يستوي وبالهنا والشفا 






 
 

تعليقات

التنقل السريع