القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل دجاج كنتاكي  فى البيت




دجاج كنتاكي 




والطريقة المظبوطة اللي تخلي طعمه خيالي من الداخل ومقرمش جدا من الخارج

المقادير/

دجاجة كاملة بدون الجلد مقطع كل ربع فرخة الي 3 قطع
كوب حليب
كوب ماء بصل
نصف كوب طماطم مبشورة
عصير ليمون
ثوم مفروم
نصف كوب خل ابيض
ملعقة كبيرة بهارات الدجاج
ملعقة كبيرة ملح
فلفل اسود


طريقة التحضر /




تخلط كل مكونات التتبيلة مع بعض وينقع فيها الدجاج ليلة كاملة ليشرب من التتبيلة والفائدة من التتبيلة ان الفراخ تستوي معايا بسرعة لان الخل والحليب والليمون المنقوعة فيهم بيدخلو في انسجة اللحم وبيخلوها تتطري وبالتالي تستوي في وقت قصيروبقية المكونات هتعطيعها طعم حلو جدا
وبعد نقع ليلة او مش اقل من 6ساعات هنعملها الطبقة الخارجية وهي عبارة عن/دقيق وبيض وكورن فليكس مطحون
هنزلها في الدقيق والبيض والكورن فليكس ونقليها في زيت لازم يكون ساخن وغزير علشان منقلبش الفراخ وهي بتتقلي ولازم يكون ساخن علشان الطبقة الخارجية متفكش وتفضل ماسكة علي قطعة الفراخ جربو الكنتاكي بطريقتي هتعجبكم جدا باذن الله

تعليقات

التنقل السريع